O nama

Enerco Solar je tvrtka sa višegodišnjim iskustvom na području obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti. Tvrtka smo u 100% hrvatskom vlasništvu. Ulažemo u projekte obnovljivih izvora energije te imamo za cilj, zajedno s našim partnerima, postati tržišni lider u području proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, pružajući poslovnim partnerima inovativna poslovna rješenja i inovativne komercijalne modele.

Našim partnerima, osim navednog, osiguravamo i sufinanciranje projekata obnovljivih izvora energije putem bespovratnih sredstava iz EU fondova.

Kao tvrtka s višegodišnjim iskustvom u području obnovljivih izvora energije, imali smo priliku izvoditi mnoge zahtjevne projekte te smo time stekli veliko i vrijedno iskustvo koje nam kontinuirano otvara vrata za nove kompleksne projekte. Do sada smo realizirali veliki broj fotonaponskih elektrana i ostalih vrsta projekata koje spadaju u sferu obnovljivih izvora energije. Kao tvrtka, sudjelujemo i u projektima malih hidroelektrana te u razvijanju novih i inovativnih rješenja i tehnologija.

Osim navedenog, naše usluge uključuju:

 • Sufinanciranje projekata obnovljivih izvora energije putem bespovratnih sredstava iz EU fondova
 • Stručno tehničko i financijsko savjetovanje
 • Planiranje i projektiranje
 • Realizacija projekta po sistemu „ključ u ruke“
 • Nadzor i održavanje
 • Projektno financiranje

Tvrtka posjeduje međunarodni certifikat ISO 50001 – Sustav upravljanja energijom, što pokazuje naše znanje u racionalizaciji korištenja energije i osiguravanja dugoročne održivosti i konkurentnosti poslovanja.

 
Naša prednost

Naše dosadašnje iskustvo u sustavima obnovljivih izvora energije daje nam prednost koju znamo prenijeti na naše partnere i kupce.

To, zajedno s našim inovativnim poslovnim procesima i modelima na karakterističnom hrvatskom tržištu, omogućit će našim partnerima planiranje i implementaciju optimalnih rješenja dizajniranih za njihove potrebe. Tehnička i financijska stručnost našim korisnicima neće omogućiti samo pouzdan sustav, nego i vrhunski dizajn, proizvod i znanje o tržištu.

 

Poslovna načela

Enerco Solar posluje na iskren, pravedan i pošten način. Enerco Solar se obavezuje prema:

 • kupcima – pridobiti i zadržati korisnika pružajući mu kvalitetu i vrijednost za njegov novac s minimalnim utjecajem na okoliš,
 • poslovnim partnerima – tražiti i razvijati uzajamno korisne odnose, te istovremeno promicati navedena načela poslovanja,
 • zaposlenicima – poštivati pojedinca i njihova prava, osigurati sigurno radno okruženje i konkurentno zapošljavanje. Promicati najbolje radne prakse i priznati pojedinačni uspjeh,
 • investitorima – zaštiti njihova ulaganja, i pružiti prihvatljivu stopu povrata,
 • društvu – poslovati na odgovoran način. Poštovanje ljudskih prava i okoliša te istovremeno promicati principe održivog razvoja.

 

Ulazeći u partnerstvo sa tvrtkom Enerco Solar, pridružit ćete se obitelji inovativnih pojedinaca koji pomažu unaprijediti Vaše prihode na održiv i ekološki način.