Izmjenjivači

Fotonaponski izmjenjivači pretvaraju istosmjernu struju proizvedenu u fotonaponskim modulima u izmjeničnu koja se potom predaje u elektrodistributivnu mrežu. Ali izmjenjivači su mnogo više nego samo jednostavni izmjenjivači – kao multifunkcionalno srce svakog fotonaponskog sustava, izmjenjivač ispunjava mnoge zadatke.

Izmjenjivači prate i kontroliraju cijelu fotonaponsku instalaciju, osiguravajući maksimalnu učinkovitost i prikupljanje operativnih podataka. U mrežnim sustavima, izmjenjivači se isključuju automatski iz mreže prilikom nekih nepravilnosti ili problema, prekidajući dotok struje u mrežu i na taj način štite od eventualnih neželjenih događaja. U otočnim i back-up sustavima, izmjenjivači osiguravaju nesmetano opskrbljivanje električnom energijom aktiviranjem odmah nakon nestanka struje.

Nisu svi izmjenjivači jednako učinkoviti i o tome dosta ovisi koliko brzo će se sam sustav isplatiti. Što je izmjenjivač kvalitetniji, tj. učinkovitiji i ”brži” to će se manje struje potratiti na zagrijavanje za vrijeme pretvaranja električne energije iz istosmjerne u izmjeničnu.

Postoji oko 150 različitih izmjenjivača različitih performansi i klasa na tržištu. Mi znamo razlike i možemo Vam reći što je najbolje za Vas.

 

Provjerite: