Sustavi za montažu

Postoji mnogo načina na koji se fotonaponski moduli mogu montirati na krov ili tlo. Svaki od njih koji je dostupan kod nas opisan je u nastavku. Koji bi bio najadekvatniji za Vašu instalaciju, možemo utvrditi nakon detaljnog pregleda lokacije.

Montiranje ‘tračnica’ na kosi krov

solar_roof_mounted_cropKako bi se fotonaponski moduli mogli pričvrstiti na ‘tračnice’ prvo je njih potrebno montirati na osnovnu strukturu koja ide izravno na krov i učvršćuje se posebnim dijelovima dizajniranim za određeni tip materijala kojime je krov prekriven (crijep, škriljevac itd.). Ovo je fleksibilan način montaže koji omogućava da se fotonaponski moduli različitih veličina pričvrste na gotovo bilo koju krovnu površinu. Po izlasku na teren, predložit ćemo optimalan sustav za montažu, vodeći pri tom računa da je krovna konstrukcija dovoljno čvrsta za nova opterećenja.

 

Integrirano u krov

solar_modules_on_roofElegantna solucija za krovove sa crijepom jer se dio crijepa odstranjuje i na to mjesto se stavljaju fotonaponski paneli. Na taj način manje strše i takvim načinom postavljanja možete lakše ishoditi potrebne dozvole (u osjetljivim područjima) pri izgradnji sustava.

Ovaj tip montaže je nešto skuplji od prethodnog.

 

 

Montaža na tlu

montaza na tluFotonaponski paneli mogu biti instalirani na osnovnu montažnu strukturu na tlu i njih se vrlo jednostavno može usmjeriti na željenu poziciju.

Takav tip montaže vrlo je jednostavan i brz, sve se postavlja na potrebnu visinu iznad tla i takvi sustavi su otporni na vjetar veći od 200 km/h, što je više nego što prosječna kuća može izdržati.

 

 

Ravni krov

montaza_ravni_krovNa pogodnim ravnim krovovima, fotonaponski moduli se mogu instalirati na metalnu konstrukciju koja je podignuta oko 15° od vodoravne ravnine kako bi se povećala proizvodnja energije.

Ovakvi sustavi su brzi i jednostavni za instalaciju i nakon detaljnog pregleda lokacije, predlažemo optimalni sustav za montažu. Nudimo i varijante sa „balastom“ (teretom od pijeska ili betona) tako da nema bušenja u krovnu konstrukciju.

 

Provjerite: